dimecres, 6 de juny de 2012

7 de Juny : Diada reivindicativa i acampada a l’Escola Sant Jordi.El passat dia 23 de maig, la junta de l’AMPA de l’escola i l’equip directiu ens vam reunir i vàrem estar parlant sobre les properes retallades en educació. Valorant mesures com l’augment d’alumnes per classe (de 25 a 30 alumnes per grup), no cobrir baixes de professorat fins al 15è dia, menys professionals a les escoles o les retallades econòmiques als centres,  ens vam adonar que eren ajustos que perjudicaven directament, ja no només la qualitat de l’educació que rebran els infants, sinó la vivència dels nostres fills i filles al llarg de tota la seva escolarització.
Pensem que són motius suficients per protestar conjuntament tota la comunitat educativa: pares, mares, nens i nenes, mestres, monitors, etc. Tots ens veiem afectats.
Per aquest motius, i d’altres, vam creure en la necessitat d’explicitar  la nostra disconformitat, buscant fórmules que no impliquin el tancament de l’escola. D’aquesta manera, podrem expressar-nos conjuntament i manifestar les nostres opinions.
Volem animar-vos a vèncer el desànim i el conformisme, il·lusionant-vos alhora a perseguir la utopia que podem fer alguna cosa. Que podem alçar la veu i ser escoltats. Que podem estar junts i fer escola. Que podem actuar ara, per l’educació dels nostres fills i filles.
Per tot això hem pensat una sèrie d’accions a portar a terme el proper dia 7 de juny segons el següent programa:
16:30h (dia 7)
Muntar tendes i preparació de l’acampada.
17:30h
Xerrada a càrrec de Rafa Allepuz (president de Justícia i Pau a Lleida)  i jocs cooperatius per als nens i nenes.
18:30h
Representació teatral a càrrec dels nens i nenes de 6è.
19:30h
Assemblees  en petit grup simultànies de debat.
20h
Posada en comú de conclusions i reflexions.
20:30h
Sopar. (Cadascú s’haurà de portar el sopar de casa).
21:30h
Concert.

En acabar el concert, a dormir. (en tenda de campanya o al gimnàs).
8:00h (dia 8)
Esmorzar.

Cal dir que ens agradaria molt que d’altres centres us afegiu a la jornada reivindicativa de la manera que sigui: fent un berenar conjunt, unes xerrades informatives, penjant pancartes, etc. De moment tenim coneixença de tres escoles més que participaran de la proposta: Escoles Alba, l’Espiga i Països Catalans,... A més, sabem que altres escoles de Lleida estan acabant de decidir quina serà la seva manera de participar. 
Per a aquells centres que vulgueu, el proper dia 4 a les 21:30h, farem una trobada de representants de tots els centres participants de la protesta al "Quatre Portes de Pardinyes" (davant de l'escola Riu Segre). Hi esteu convidats.
Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb el Carles València. (carlesvale@hotmail.com) 

Una família que lluita, educa!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada