divendres, 29 de juny de 2012

4rt i 5è dia Estades

Com us podeu imaginar aquests dos dies ha continuat fent força calor per tan nosaltres ens hem mullet cada dia!! Ens ho hem passat super bé! També ens pintem i...Els més grans hem fet arrecades, clauers, polseres.... amb pell de taronja super "xulos" mireu mireu.. i els més petits hem fet uns dracs guapissimsssssssss.... i apa, fins al setembre!!! Molt bon estiu!!!

dimecres, 27 de juny de 2012

3r Dia Estades

Avui, dimecres, a les estades continuem fent diferents activitats. Els més petits han fet un taller amb el doctor cotó, un altre grup ha jugat força amb globus, etc.. i els més grans, com que la calor ofega, una de les activitats ha estat  una "guerra" amb aigua de colors. Mireu que bé s'ho passen!!!!!!!!! Demà més.

dimarts, 26 de juny de 2012

Estades de Juny al Sant Jordi

El dilluns 25 de Juny van començar les estades al Sant Jordi i duraran tota aquesta setmana. Hi ha diversos tallers, com el de cuina que veureu a les fotos, i jocs. Segur que els nens i nenes s'ho passen molt bé. Anirem informant!!!


Enllaç a l'album picasa del 26/06/2012

dilluns, 25 de juny de 2012

Lip dub de despedida de curs al Sant Jordi

L'últim dia d'escola (22 de Juny), molt especial al Sant Jordi perquè es fa la Festa de l'Aigua, es va gravar el primer Lip Dub del Sant Jordi: ""Llença't al Sant Jordi"". Aquest Lip Dub és fruit del treball fet per nens i nenes de Cicle Superior com una de les activitats extraescolars, el qual ha estat dirigit per la Sandra. Enhorabona i esperem que continuïn aquestes iniciatives el proper curs.


Ir a la notícia en el Blog del Sant Jordi

dissabte, 23 de juny de 2012

Ja ha arribat l'estiu - Festa de l'aigua al Sant Jordi

Ja ha arribat l'estiu al Sant Jordi, i hem sortit per la tele !!! Veieu aquest vídeo emès per TVE Catalunya el 22 de Juny sobre la nostra Festa de l'Aigua. Esperem que passeu un bon estiu i ens tornem a retrobar tots i totes al setembre. Bé els de sisè ja vindreu a veure'ns algun dia. BON ESTIU I BONES VACANCES, SANT JORDI!!!!

dijous, 21 de juny de 2012

El debat per la educació pública a la premsa

Notícia a TN Comarques Lleida:
Després de les assemblees que es van portar a terme durant l’Acampada Escolar del 7 de juny en més d’una vintena de centres educatius de Lleida i comarques, aquest dimecres s’ha fet realitat una nova iniciativa en defensa de l’Educació Pública. La tasca de les comunitats educatives ha permès generar una trobada amb el delegat d’ensenyament a Lleida que ha atret centenars d’assistents: mares, pares, mestres i alumnes.


Notícia a Lleida al minut:
Més de 200 persones, entre pares, mares, professors i alumnes, s'han reunit aquesta tarda amb el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, per demanar-li explicacions sobre la situació que estan vivint a les escoles, provocada per les retallades que estan patint en els últims mesos. 
(Ir a la notícia)

dimecres, 20 de juny de 2012

Èxit de participació a la Xerrada Oberta

Imatge de l'auditori durant la Xerrada Oberta del 20-Juny

Unes de 400 persones entre famílies i mestres de la comunitat educativa de l'escola pública de Lleida han participat en la xerrada oberta amb el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida Sr. Miquel A. Cullerés. L'acte ha tingut lloc a l'auditori de l'Edifici Emblemàtic del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida. Durant la xerrada, els nens i nenes han pogut gaudir d'un espai de jocs oferts pel grup d'animació infantil Tombs Creatius.


Espai de jocs per als nens i nenes a l'exterior de l'auditori
Taula amb el representant de les Ampes (Carles València,
del Sant Jordi), i els representants del Departament
d'Ensenyament amb el Sr. Cullerés al centre.
El Sr. Cullerés ha fet primer una exposició de la situació actual del sistema educatiu públic i ha tractar de justificar que el que entenem com a retallades no ho són ja que, segons ha dit, no afectaran a la qualitat de l'ensenyament que rebran els nens i nenes a l'educació primària i secundària. Després s'ha donat pas a un torn de preguntes per parts de representants dels Ampes convocants que van participar a l'Acampada Escolar del 7-Juny. En aquest torn, les Ampes han volgut destacar situacions particulars que es donen als diferents centres educatius i que constitueixen clars exemples de la reducció del nombre de recursos humans i pressupostaris, amb la qual no sortirem de la cua quan a resultats educatius a nivell estatal i europeu.


Alguns dels temes més reivindicats pels assistents han estat el no incrementar el nombre de nens i nenes per aula a 27, les no retallades als recursos humans per a l'atenció a la diversitat a les aules, les substitucions dels mestres durant les baixes, la reducció pressupostària dels centres, les beques per a les famílies amb pocs recursos, etc.


Malgrat que les Ampes convocants de l'acte s'han manifestat molt satisfetes per l'èxit de participació, la sensació és d'impotència davant la manca de recursos pressupostaris manifestada pel Departament d'Ensenyament.


Una altra de les demandes de les Ampes, com ara el mantenir un canal obert i directe entre les Ampes amb i el Departament d'Ensenyament per poder parlar del temes que ens afecten sobre la planificació i canvis en el sistema educatiu, ha estat tancat per part del Director dels Serveis Territorials, dient que ja hi ha uns canals d'interlocució establerts a la legislació (per exemple els consells escolars) que s'han de respectar. Esperem que aquests canals que hem obert tant durant l'acampada com en la jornada del 20-Juny continuïn oberts i vius ja que no ens podem aturar aquí en la nostra reivindicació.

dijous, 14 de juny de 2012

Xerrada Oberta amb el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida

Es confirma el dia, hora i lloc de la xerrada OBERTA del Sr. Miquel A. Cullerés amb les comunitats educatives de Lleida:

dimarts, 12 de juny de 2012

Acampada Escolar demana a Cullerés que abans de final de curs expliqui a mares i pares la situació de l’Educació Pública


El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament de Lleida, Sr. Miquel A. Cullerés, durant una trobada improvisada amb els representants dels centres que van participar en la jornada d’Acampada Escolar, es va oferir a explicar en detall a les diferents comunitats educatives la situació en què es troba l’educació pública. Les AMPA valorem molt positivament aquest oferiment, i posem fil a l’agulla perquè aquest espai de diàleg sigui una realitat abans de final de curs. Per això li hem proposat que durant la setmana vinent, en el dia i hora que el Sr. Cullerés consideri oportú, es porti a terme aquesta xerrada informativa oberta per part del director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, on mares, pares i alumnes també puguin resoldre els abundants dubtes que s’han generat sobre el futur de l’educació pública. La proposta l’hem fet arribar al Sr Cullerés aquest matí i l’ha acceptada. Serà el dia 20 de juny a les 18 h en lloc per encara per determinar (apunteu-vos el dia i hora).  El torn de preguntes de les persones assistents a aquest acte públic ha de servir perquè l’espai de diàleg sigui també un espai de participació. Considerem que és un dret de tots els ciutadans i ciutadanes poder disposar d’espais de trobada amb els representants públics, en aquest cas amb el màxim representant de l’ensenyament a Lleida. L’Acampada Escolar ha tornat a evidenciar que la situació de l’educació pública és una preocupació per a les famílies, fet que obliga a buscar un espai que disposi d’un aforament adequat perquè hi puguin assistir totes les persones interessades en escoltar les explicacions del Sr. Cullerés. 
Anar a la notícia.
Podcast en Ràdio UA1

Berenar per l'Escola Pública als Camps Elisis


diumenge, 10 de juny de 2012

Recull de premsa de sobre l'Acampada

Aquí teniu un recull de premsa de l'Acampada Escolar del 7-Juny (a més d'alguns enllaços que ja havíem penjat). És perquè veieu el ressò que ha tingut tant en mitjans de comunicació local, a nivell de Catalunya i de l'estat espanyol. dissabte, 9 de juny de 2012

La FaPaC treu targeta vermella a Ensenyament


La FaPaC denuncia la passivitat i mala gestió Ensenyament perquè, a punt de
finalitzar el curs, encara no ha donat resposta a molts dubtes que hi ha
pendents de cara al proper curs.

Comunicat FAPAC

Concentració 12-Juny i assemblea


El MUCE informa:

1. Tots a la concentració-cassolada del 12 de juny, a davant dels Serveis Territorials i a la posterior Assemblea, a la Plaça de Sant Joan, a les 18:45 hores. No hi falteu!

No podeu faltar a la cita del proper 12 de juny. Escampem-ho, fem taca d’oli! A les 18 hores, concentració davant dels SSTT de Lleida per
fer-nos sentir (cassolada, xiulada, sorollada).
A continuació, ens traslladarem fins a la Plaça de Sant Joan, on ens hi aplegarem cap a les 18:45, per portar a terme la 3a Assemblea de la Comunitat Educativa.

El perquè de la Jornada 7-Juny

Veieu el vídeo emès per Lleida TV gravat al Sant Jordi i altres escoles de Lleida sobre el perquè de la Jornada 7-Juny.

divendres, 8 de juny de 2012

Com has viscut tu l'Acampada Escolar?

Ei! Com has viscut tu l'Acapada Escolar? Vas estar a l'Acampada? Vas participar en alguna activitat? Vas seguir les activitats i notícies des de casa? Des del Blog? Per la ràdio, televisió, diaris? Ens agradaria molt saber-ho!!! Pots fer-ho afegint comentaris a aquesta entrada del Blog. Tots i totes podem participar. Animat!!

Pancarta col·lectiva a la Subdelegació del Govern

Aquest matí alumnes de 12 escoles participants de l'Acampada Escolar han portat la pancarta col·lectiva a la Subdelegació del Govern. També aquest matí s'han entregat les conclusions de les assemblees al Govern de la Generalitat i al Govern Central.

Notícia a Ràdio UA1

Conclusions de les assemblees del Sant JordiEntre les 17:30 i les 20:30 del 7-Juny es van desenvolupar un seguit d’accions assembleàries de reflexió col·lectiva al voltant de les mesures que l’Administració està imposant a l’Escola Pública.

Aquest és el recull de les idees que van sorgir de les assemblees realitzades a l’Escola Sant Jordi, amb famílies, nens i nenes, mestres i PAS, que us traslladem com a annex, complement i sentir a les peticions que reflecteix el manifest.

Es fa de dia al Sant Jordi + Esmorzar

Ens hem aixecat molt aviat per desmuntar el campament i continuar amb les activitats escolars habituals. Estem molt contents per haver contribuït a la defensa de l'escola pública de qualitat. Ja veieu també que som notícia a les primeres planes dels diaris. Us anirem informant de les notícies a la premsa. Enhorabona a tothom que ha participat a la jornada i també a les famílies que ens han seguit pel blog, que també ha estat un èxit de participació.

Fotos despertar al Sant Jordi

Portada Segre 08/06/2012

Ja tenim aquí el seguiment pels mitjans de comunicació


Comença l'Acampada Escolar per l'educació pública i de qualitat a una vintena de centres lleidatans (Agència Catalana de Notícies)

Diverses comunitats educatives d'escoles de Lleida, davant les mesures i retallades que es plantegen sobre l'ensenyament públic, duen a terme aquest dijous una jornada lúdica i reivindicativa a una vintena de centres educatius, on és previst que algunes famílies passin la nit. Cada AMPA, en molts casos de forma conjunta amb l'equip docent, ha organitzat pel seu compte i en cada centre espais per reflexionar sobre l'educació pública a través d'assemblees, xerrades, debats i altres activitats per fer partícips els nens d'aquesta reivindicació col·lectiva.


Diversas AMPA de Lleida acampan este jueves por la noche en las escuelas contra los recortes (La Vanguardia)
Piden que se retire con urgencia el aumento de alumnos por aula y cualifican de dramática la disminución de personal docente

I ara a dormir... bona nit

Bé, molt bé. Ha estat una jornada reivindicativa molt bonica, diferent. Estem molt orgullosos de lluitar per l'Escola Pública. Ara anem a dormir i esperem somiar que demà serà un nou dia carregat d'esperança pel nostres nens i nenes que formaran la societat del futur, i que hauran estat educats en una escola pública de qualitat.

Final de festa al Sant Jordi amb la Drac Band

Fi de festa al Sant Jordi amb la Drac Band amb un públic totalment entregat. .... I ara a dormir...

dijous, 7 de juny de 2012

La Drac Band ha començat a tocar

Benvinguts tots i totes al Sant Jordi... La Drac Band ha començat a tocar i està amenitzant la nit.

Viu l'Acampada al Sant Jordi


Al Sant Jordi vivim l'acampada a tope.....

La jornada 7-Juny continua amb la Drac Band

La Drac Band del Sant Jordi, el grup que ens està amenitzant la vetllada de la jornada reivindicativa del 7-Juny. Això és impressionat!! Moltes gràcies Òscar & Co.

Sopar de germanor contra les retallades a l'educació pública

Fixeu-vos quin ambient tenim al Sant Jordi. Un sopar de germanor en que hem participat 250 persones... i ara ens preparem per escoltar a la Drac Band del Sant Jordi.

Fotos sopar Acampada Sant Jordi

Es prepara la nit

Arriba la nit a l'Acampada del Sant Jordi. Hem pogut fer aquesta foto que simbolitza la lluita per l'Escola Pública d'una comunitat educativa que no volem que ens retallin l'educació de qualitat.... Records a totes les famílies que per un motiu o un altre no heu pogut venir. Una forta abraçada.

Al Sant Jordi som 250 !!!

Al Sant Jordi hem batut rècords. Som 250 entre nens i nenes, pares, mares i mestres. Hem comptat 35 tendes de campanya. No oblideu que som una escola d'una línia. Un èxit que qualifiquem de total. Aquí ens teniu. Veieu l'Acampada Total!!!

Més fotos sobre l'Acampada Total

Es prepara festa grossa a la nit

Ei! que es prepara festa grossa a la nit al Sant Jordi. La Drac Band està preparant un concert d'aupa!! Veniu tots i totes. Us esperem.

Assemblees al Sant Jordi

En aquests moments s'estan realitzant les assemblees en petits grups on s'han llegit el Manifest "Defensem l'Escola". L'educació és la millor eina de què disposem per superar l'actual crisi econòmica i social. Aviat informarem de les conclusions.

Cap a un món millor


Els alumnes de 6è del Sant Jordi han representat una obra de teatre amb diferents "gags" sobre diferents aspectes i visions sobre la crisi econòmica. La pregunta és: És possible un altre món. La veritat és que sí. Un pescador d'un poble petit de Mèxic ens explica que amb 2 o 3 hores de treball en té prou. Després dedica el temps a viure, amb els seus amics, família i, en definitiva, a ser feliç.

Un nen d'una família molt rica és poc feliç a casa seva i descobreix com de feliços són la gent pobra d'un poblat.

Continua el muntatge de tendes al Sant Jordi

Continuem amb el muntatge de tendes al Sant Jordi. Ja som 200!!! Fixeu-vos el campament que tenim.Ànim i endavant!!


Fotos del campament de tendes

Taller sobre el futur de l'Escola Pública

Els nens i les nenes del Sant Jordi han fet un taller sobre el futur de l'Escola Pública. Han representat una classe amb 30 alumnes i les retallades a biblioteques, aules TIC, tutories, personal de reforç, etc.

Una comunitat educativa que lluita, educa

Estem construint el mural conjunt que muntarem demà al matí davant de la Delegació d'Ensenyament on presentarem les nostres reivindicacions en defensa de l'Escola Pública de Qualitat.

Fotos de la construcció del mural

Xerrada de Rafa Allepuz al Sant Jordi

Rafa Allepuz, president de Justícia i Pau a Lleida, a fet una xerrada dintre de les activitats de la jornada reivindicativa 7-Juny al Sant Jordi. En Rafa ha parlat, en un llenguatge molt pedagògic de com s'ha generat la crisi econòmic-financera que ens envolta i de quines són les possibles sortides en les quals tothom hem de participar. Ha dit "què podem fer? Canviar el model mitjançant eines com la mobilització ciutadana. Es a dir, que un clar exemple és el que estem fent". Moltes gràcies Rafa per la teva participació en la jornada.

Fotos de la xerrada


Ja estem muntant les tendes

Ja estem muntant les tendes al Sant Jordi!!! Això està molt, però que molt animat per reivindicar l'Escola Pública de qualitat. Animeu-vos i veniu totes les famílies a participar de les activitats que hem organitzat.

Fotos Acampada

Preparació de l'Acampada Escolar al Sant Jordi


Veieu el vídeo de preparació de l'Acampada Escolar al Sant Jordi emès el 7-Juny al Telenotícies TV3 Lleida:

dimecres, 6 de juny de 2012

La nostra reivindicació a les notícies de TV Lleida:


7 de Juny : Diada reivindicativa i acampada a l’Escola Sant Jordi.El passat dia 23 de maig, la junta de l’AMPA de l’escola i l’equip directiu ens vam reunir i vàrem estar parlant sobre les properes retallades en educació. Valorant mesures com l’augment d’alumnes per classe (de 25 a 30 alumnes per grup), no cobrir baixes de professorat fins al 15è dia, menys professionals a les escoles o les retallades econòmiques als centres,  ens vam adonar que eren ajustos que perjudicaven directament, ja no només la qualitat de l’educació que rebran els infants, sinó la vivència dels nostres fills i filles al llarg de tota la seva escolarització.
Pensem que són motius suficients per protestar conjuntament tota la comunitat educativa: pares, mares, nens i nenes, mestres, monitors, etc. Tots ens veiem afectats.
Per aquest motius, i d’altres, vam creure en la necessitat d’explicitar  la nostra disconformitat, buscant fórmules que no impliquin el tancament de l’escola. D’aquesta manera, podrem expressar-nos conjuntament i manifestar les nostres opinions.
Volem animar-vos a vèncer el desànim i el conformisme, il·lusionant-vos alhora a perseguir la utopia que podem fer alguna cosa. Que podem alçar la veu i ser escoltats. Que podem estar junts i fer escola. Que podem actuar ara, per l’educació dels nostres fills i filles.
Per tot això hem pensat una sèrie d’accions a portar a terme el proper dia 7 de juny segons el següent programa:
16:30h (dia 7)
Muntar tendes i preparació de l’acampada.
17:30h
Xerrada a càrrec de Rafa Allepuz (president de Justícia i Pau a Lleida)  i jocs cooperatius per als nens i nenes.
18:30h
Representació teatral a càrrec dels nens i nenes de 6è.
19:30h
Assemblees  en petit grup simultànies de debat.
20h
Posada en comú de conclusions i reflexions.
20:30h
Sopar. (Cadascú s’haurà de portar el sopar de casa).
21:30h
Concert.

En acabar el concert, a dormir. (en tenda de campanya o al gimnàs).
8:00h (dia 8)
Esmorzar.

Cal dir que ens agradaria molt que d’altres centres us afegiu a la jornada reivindicativa de la manera que sigui: fent un berenar conjunt, unes xerrades informatives, penjant pancartes, etc. De moment tenim coneixença de tres escoles més que participaran de la proposta: Escoles Alba, l’Espiga i Països Catalans,... A més, sabem que altres escoles de Lleida estan acabant de decidir quina serà la seva manera de participar. 
Per a aquells centres que vulgueu, el proper dia 4 a les 21:30h, farem una trobada de representants de tots els centres participants de la protesta al "Quatre Portes de Pardinyes" (davant de l'escola Riu Segre). Hi esteu convidats.
Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb el Carles València. (carlesvale@hotmail.com) 

Una família que lluita, educa!!!