dissabte, 21 de juliol de 2012

Clamem contra la pujada de l'IVA del Material Escolar

Las pinturas serán más caras por la subida del IVA.EL CORREO
Una altra retallada més: la pujada de l'IVA del material escolar del 4 al 21 %. Aquest setembre la 'tornada a l'escola' ens costarà més que mai!!! Com sabeu, l'1 de setembre entrarà en vigor la pujada de l'IVA, el que suposarà un encariment general dels productes de consum. La sorpresa és que també afectarà al material escolar, i molt. Els quaderns, la plastilina i, fins i tot, les pintures passen a tenir un IVA del 21%, mentre que ara es se'ls aplica el 4% corresponent a articles de primera necessitat. 
Us adjuntem part d'una notícia publicada per elCorreo.com on es les AMPES d'Euskadi ho qualifiquen una important retallada a l'eduació:  «Podemos considerarlo como uno más de los recortes en el ámbito educativo que plantea el Gobierno español y que en este caso afecta directamente a los bolsillos de las familias en un contexto de crisis», señaló Lurdes Imaz, coordinadora de Ehige, la confederación que agrupa a las federaciones de padres y madres de la escuela pública vasca. Añadió que este incremento demuestra que «para este Gobierno la educación no es un bien básico a proteger. En Ehige defendemos la gratuidad de todos los materiales curriculares porque la educación es un derecho básico. Este tipo de medidas no hacen más que dificultar el acceso a ese derecho».
Anar a la notícia

divendres, 13 de juliol de 2012

Obres al pati de l'IES Manuel de Montsuar. Nova entrada al Sant Jordi?

Aquest mes de juliol el Departament d'Ensenyament ha començat les obres al pati de terra de l'IES Manuel de Montsuar per crear una pista poliesportiva de ciment (veieu la foto adjunta). Com moltes famílies coneixeu, una de les reivindicacions de fa anys del Sant Jordi ha estat que es fes una entrada a l'escola diferenciada de la de l'institut. Ha arribat ara el moment? Pot ser al setembre, quan tornem de vacances, sabrem la resposta. En aquest cas l'entrada "oficial" a l'escola seria per la porta que hi ha al lateral dret de l'institut, amb un passadís a la vora de la nova pista poliesportiva de l'institut.