dissabte, 16 de febrer de 2013

LA CONSELLERA "RECTIFICA"

Com ja deveu saber, la Conselleria d'Educació, vol modificar els criteris per la substitució dels mestres que causen baixa a les escoles. Aquesta és una bona notícia per diversos motius; per una banda pel millor funcionament de l'escola i alhora perquè és una mesura que es pren arrel de la reivindicació conjunta de la comunitat educativa de tota Catalunya. Els pares i mares de la nostra escola podem estar més que satisfets d'haver format part d'aquesta reivindicació.
Cal però assenyalar que serà una modificació a mitges. Els/les tutors/es seran substituïts el primer dia a educació infantil però no a primària i només els/les tutors/es, els especialistes de música i educació física continuaran substituint-se el desé dia.
En definitiva, hem d'interpretar el canvi en el Departament com una bona resposta a la pressió ciutadana però hem de continuar treballant per millorar aquest aspecte i molts d'altres.

Ànims i gràcies a tots i totes per ser-hi quan pensem que cal!!!! Diari SEGRE 6/2/2012


Ensenyament avança la substitució dels tutors a infantil i primària

Es cobriran des del primer i el sisè dia, respectivament, en lloc de fer-ho a partir del desè dia lectiu com ara || A secundària serà immediata per a la segona baixa.

REDACCIÓ/AGÈNCIES
(BARCELONA) La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar ahir en una compareixença al Parlament que flexibilitzarà a partir del març la cobertura de les substitucions dels mestres, que fins ara estava vetada abans del desè dia lectiu de baixa. Així, els tutors d’educació infantil (3 a 6 anys) se substituiran des del primer dia de la baixa; els tutors de Primària (6-12) i educació especial, a partir del sisè dia i a Secundària de forma immediata quan es produeixi la se- gona baixa simultània. Per a la resta de docents seguirà sense canvis el sistema actual, que ja es va flexibilitzar l’octubre per a casos de baixes simultànies. La falta de substitució dels docents ha ocasionat nombroses queixes sindicals –ahir mateix CCOO va considerar insuficient l’anunci de Rigau- i també de les famílies. A Lleida, fa escasos dies els pares de l’escola Sant Jordi van denunciar que la conselleria no volia substituir la tutora de primer i a començaments de curs hi va haver un problema similar al col·legi Ciutat Jardí. Ensenyament justificava la mesura per una obligació imposada des del Govern central, que ara flexibilitzarà perquè ja ha aconseguit l’estalvi pressupostari que exigia el ministeri, al reduir jornada i retribució de substituts al 85% i per una caiguda del 30% de les baixes. La consellera va aprofitar la seua compareixença per carregar contra la reforma educativa que preveu el Govern (LOM- CE) i que té per objectiu la “re-centralització”. “Està feta a la mesura de Catalunya”, va ironitzar. Avui mateix, està prevista una altra conferència sectorial d’Educació a Madrid per debatre-la. Rigau també va destacar la necessitat de millorar la formació del professorat pujant el llistó d’accés a les facultats i va posar com a exemple el model que aplica la UdL (amb practiques des de primer).A més, preveu doblar el nombre d’alumnes que segueixen el model dual de Formació Professional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada