dimecres, 6 de març de 2013

L'Ada Colau al Sant Jordi: “La influència dels moviments socials”

La Carme Rubió, mestra i cap d'estudis del Sant Jordi, presenta a l'Ada Colau

Avui, al Sant Jordi, hem tingut la visita de l’Ada Colau. Ha costat molt poder trobar un dia per que vingués, però l’Enric Blasi (membre de l’AMPA) s’ho ha “currat molt” i, tal com ha reconegut la mateixa Ada, “el que la sigue la consigue” i hem pogut gaudir de la seva xerrada.

Qui no coneix la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca? Qui no coneix què és o què o què vol dir la dació en pagament? Qui no sap que fa poc s’ha acceptat a tràmit una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la dació en pagament? Doncs bé, fa poc temps molts de nosaltres sentíem campanes i miràvem tota aquesta problemàtica de lluny, però poc a poc aquests noms els anem sentint dia sí i dia també gràcies al treball d’un col·lectiu de persones que des de ja fa uns anys treballen per les persones i famílies afectats per la crisi econòmica i que no poden fer front a la hipoteca, amb risc de perdre el seu habitatge per desnonament. I bé, una de les persones visibles d’aquesta Plataforma, i que ens ha explicat tot això d’una manera senzilla, és l’Ada Colau.

L'Ada Colau en un moment de la seva xerrada al Sant Jordi
L’Ada, com dic, ens ha explicat l’experiència acumulada del treball de la PAH durant els quatre darrers anys. Ens ha sorprès que digués que quan va esclatar la bombolla immobiliària el principal problema que es van trobar va ser l’enfonsament de la pròpia gent afectada degut a un model fallit de societat basat en el consum, en la competitivitat personal i en tenir les coses (i cases) en propietat, costés el que costés. Així, de cop, molts es van trobar amb el més bàsic i un deute per sempre més. La PAH ha treballat, i continua, donant suport i assessorament de manera col·lectiva a les persones afectades, de manera que puguin fer front a les seves reclamacions davant les entitats financeres per renegociar el seu deute i evitar el desnonament. El problema, diu, no és individual sinó col·lectiu, així que el treball en xarxa és el que pot funcionar per trobar solucions al problema, amb resultats positius, ja que s’han evitat molts desnonaments a tota Espanya. Ara la lluita està en aconseguir que les entitats financeres posin a disposició per poder llogar milers de pisos que estan vuits, i també en que tiri endavant la ILP per la dació en pagament. Així estan invitant als diputats i diputades a assistir a les reunions de les PAH per conèixer de primera ma i en directe la realitat en la què es troben molts milers de persones a tot l’Estat.
Gran èxit d'assistència i participació a la xerrada de l'Ada Colau,
amb més de 80 persones entre pares, mares, mestres i
simpatitzants del Sant Jordi

L’Ada ens ha dit també que s’està acabant un cicle i s’obre un nou paradigma de model de societat. Estem abocats. Nosaltres hem d'implicar-nos en la seva construcció, sinó altres ho faran. Aquesta construcció no serà immediata, sinó que s’ha de fer a poc a poc, començant per petites coses fins a les més complicades.
Ada, moltes gràcies per la teva xerrada. Poder sentir el teu cabal d’energia, el teu discurs imparable i la senzillesa amb la que transmets la problemàtica i la lluita per les solucions, ens han aportat moltes ganes de continuar pel camí iniciat des del Sant Jordi a través del moviment de l’Acampada Escolar, des del qual també lluitem per evitar el “desnonament” de l’Educació Pública de Qualitat.
(José Antonio)


2 comentaris:

 1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Un article espectacular, senzillament excel·lent.
   Endavant amb els petits GRANS canvis!

   Elimina