dijous, 11 d’abril de 2013

Acampada Escolar entrega 2.000 signatures demanant més mestres, menys alumnes per aula i substitucions de baixes des del primer dia


Una cinquantena de persones entre pares, mares i infants, membres del col·lectiu Acampada Escolar de Lleida, del que en forma part la nostra escola, han entregat avui al Departament d'Ensenyament les prop de 2.000 signatures recollides en les darreres dos setmanes en defensa de l'educació pública entre diversos centres educatius de Lleida. 

Mentre s'entraven per registre les firmes recollides, els nens i nenes han fet seva la seu del Departament d'Ensenyament pintant, explicant contes, cantant,... Això sí, exhibint un comportament exquisit tota l'estona.
Des d’Acampada Escolar, moviment ciutadà que des de fa prop d'un any aglutina més de 40 centres educatius de les comarques de Lleida, considerem irrenunciables tres demandes:

• La substitució dels/les mestres a partir del primer dia de tots els nivells educatius i de totes les especialitats.
• La restitució de plantilles de mestres igualant les del curs 2010/2011 per al curs vinent.
• El “desamuntegament” de grups, tornant a ràtios d'un màxim de 25 alumnes per aula.
Tres representants del col·lectiu han mantingut una trobada amb la Directora General d'atenció a les comunitats educatives, i amb la cap de gabinet de la consellera. En la breu reunió, des d'Acampada Escolar hem exigit que escoltin les propostes de les comunitats educatives i que prenguin consciència que no es pot construir cap futur sense educació pública.

'L'educació et sembla cara? Prova amb la ignorància' i 'La nostra educació, el futur de tothom' han estat les dos pancartes que hem desplegat a la Conselleria.
Davant les declaracions que ha fet la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, alertant que no atendrà cap mobilització que “utilitzi” els infants, des d'Acampada Escolar considerem que fer partícips els nostres fills i filles de les reivindicacions per una escola pública i de qualitat forma part de la seva educació com a persones crítiques i capaces d'escriure el seu propi futur. No tenim cap intenció de portar la crispació a dins les escoles, tal com ens acusa la mateixa consellera. El que desitgem és que no hi continuïn entrant les retallades per tal de gaudir d'una educació pública que garanteixi la igualtat d'oportunitats de tota la ciutadania.Per acabar aquest escrit, ens agradaria donar les gràcies a tots aquells pares, mares, avis, àvies, mestres, PAS,... que vau col·laborar en aquesta proposta, ja sigui aportant una signatura o fent una petita aportació econòmica. Especialment, agraïr a totes i cadascuna de les persones que van anar a Barcelona, a transmetre el nostre sentir i a traslladar les nostres inquietuts a l'administració. Esperem que tota aquesta feina tingui ressò en els àmbits on es prenen les desicions, però el treball de base i la xarxa creada, és una experiència que ja no ens treu ningú.

GRÀCIES A TOTS I ENDAVANT. 
LA COMUNITAT EDUCATIVA EN LLUITA, EDUCA!


Aquí teniu una mostra del ressó que ha tingut aquesta acció reivindicativa en els mitjans de comunicació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada