dilluns, 22 d’abril de 2013

"Sant Jordi" al Sant Jordi

Parada medieval de llibres sobre la Llegenda de Sant Jordi

Avui hem anat a l'escola a recollir els libres que han elaborat els nostres fills i filles per la Diada de Sant Jordi, a intercanviar llibres, comprar samarretes i plantar enciams a l'hort. Però, al marxar ens hem adonat que queden alguns llibres a les parades per recollir. Això vol dir que algunes famílies no s'han pogut atansar a l'escola per diferents motius (feina, activitats, etc.). Per això hem pensat escriure aquesta entrada del Blog, perquè poguessin “passejar-se” pel pati de l’escola com si hagessin estat allí (bé... no és el mateix però...).

Porta d'entrada al Castell del Parvulari
Hem arribat aviat i s’estaven muntant les parades de cada curs. A infantil i cicle mitjà hi havia una ambientació que ens endinsava en l’època medieval per parlar-nos, a través dels llibres, de la Llegenda de Sant Jordi i de com eren els temps medievals. El parvulari estava transformat en un castell i pel carrer d’accés al castell hi havia uns personatges de l’època que mostraven i donaven els llibres a les famílies. Quin treball més ben fet, tant per part dels nens i nenes com de l’equip de mestres. Felicitats, ja que realment ens heu transportat a l’època en que “van viure” Sant Jordi i el drac.

Parada de Cicle Mitjà amb els llibres de les
Botigues centenàries
A cicle inicial i superior també els llibres ens parlaven d’història, però d’una o unes històries diferents a les de l’època medieval. A cicle inicial han treballat les botigues centenàries de Lleida. Han fet un inventari de les botigues: on són, que venen, etc. (hi ha unes entrades molt bones al Blog de la Biblioteca). Un exemple d'aquests botigues és el de la Llibreria Casa Fregola (a la Plaça de la Sal, fundada al 1912), la qual és el motiu de la portada del llibre. 
Cicle Superior: Diari d'un arqueòleg

Els de cicle superior, seguint el fil conductor de les colònies, han fet el Diari d’un arqueòleg, fent una passejada per l’edat antiga. També les parades estaven molt ben ambientades i decorades (podeu veure les fotos). Enhorabona també pels treballs realitzats.


La parada de l'intercanvi de llibres ha estat molt animada
Plantada d'enciams a l'hort


Paral·lelament els nens i nenes, i també els grans, s’arreplegaven en torn a les parades de llibres. Uns miraven d’agafar el llibre que ja tenien agullat i altres miraven i remiraven a veure quin triaven. Al final les existències gairebé s’han exhaurit.

Després hem anat a l’hort. Hi havia uns bròquils llucats en flor molt bonics que el Josep Maria ens ha explicat que s’havien deixat per fer llavors i tenir-ne per l’any que ve. Encara quedaven espinacs i també estan creixent les pastanagues. Mentre, l’Ignasi, i també el Josep Maria, ajudaven als nens i nenes amb la plantada d'enciams. Uns plantaven i altres regaven. Bé, haurem d’esperar cap a final del curs per a poder menjar-nos-els. Segur que estaran molt bons.Tothom esperant a recollir les samarretes del Sant Jordi
Però no podem acabar aquesta entrada sense parlar de les samarretes. La parada estava “de gom a gom”... i és que el disseny d’enguany ha fet furor. .. Bé, enhorabona a tots i a totes per la feina feta i Bona Diada de Sant Jordi.

Voleu veure més fotos? Feu clic als següents enllaços: Web del Sant Jordi, Álbum AMPA

1 comentari: