dissabte, 27 d’abril de 2013

Un passeig per l'Eix de les Titelles

Heu passejat aquesta setmana per l'Eix Comercial de Lleida? Doncs s'ha convertit un altre any en l'Eix de les Titelles. Sí, amb motiu de la Fira de Titelles de Lleida, que tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de Maig, les botigues associades a la Federació d’Associacions de Comerciants de l’Eix Comercial de Lleida (FACEC) exposen durant aquests dies titelles i figures fetes amb material reciclat  que han elaborat alumnes de diferents escoles de Lleida, entre elles el Sant JordiEs tracta d’una iniciativa per tal de promoure aquest esdeveniment que omple l’Eix Comercial de públic durant un cap de setmana. Els aparadors volen ser una finestra de difusió de la fira convertint els carrers en un ‘Eix de les Titelles’.
Titelles fetes pels nens i nenes del Sant Jordi exposades
en botigues de l'Eix Comercial
Fes clic per veure les titelles del Sant Jordi
Al Sant Jordi, l'elaboració d'aquestes titelles és un altre dels resultats de les activitats extraescolars del migdia. És una activitat de plàstica que ha estat dirigida per l'Anna, amb l'ajuda també de la Rosa (monitores), a les quals els donem des d'aquí l'enhorabona per la tasca realitzada.

Si voleu veure més fotos del procés de realització de les titelles podeu fer clic AQUÍ (álbum Picasa). Però no us podeu perdre el veure les titelles a l'ambient de l'Eix Comercial, així que, ja sabeu, quan passegeu per allà mireu els aparadors de les botigues a banda i banda del carrer i descobriu les titelles dels nens i nenes del Sant Jordi. Us ho recomanem!!

Però no volem finalitzar aquesta entrada del blog sense, també, tenir un record per a la Julieta Agustí, cocreadora del Centre de Titelles de Lleida i de la qual aviat farà un any de la seva mort. Així, ens unim a la carta que li feia el Carles Fontova (de l'Eix Comercial el 15/12/2012), on deia: "La Julieta amb la seva passió pels titelles, la seva manera de ser, que impregnava a tots del seus projectes, i dintre de la fira, aquest “L’Eix de les titelles”,  que gràcies a ella es va engegar aquest projecte ja fa deu anys, ha assolit, que cada any més aparadors estiguin plens de Titelles, i que més col·legis hi participin. Una acció molt simple però que al darrere, hi ha un munt d’il·lusions. Els  infants dels col·legis, sentint-se artistes per crear una titella, i desprès veure recompensat aquest esforç, veient-la exposada en un aparador de L’Eix Comercial"

(José A.)

1 comentari: