dimecres, 1 de maig de 2013

25 ABRIL. JORNADA REIVINDICATIVAEl passat dijous 25 d'abril diferents plataformes i entitats d'arreu de l'estat espanyol en defensa d'una l'escola pública de qualitat van convocar tancades a les escoles per mostrar el rebuig a les retallades que porten a terme els governs i contra l'avantprojecte de la llei d'educació que impulsa el ministre José Ignacio Wert. 

Des de la comunitat educativa del Sant Jordi, i com a membres del col·lectiu Acampada Escolar, pensem que la nova llei proposada desde Madrid (LOMCE) ataca el model d'immersió lingüística escolar català, frena la participació de les famílies al funcionament dels centres escolars, canvia els criteris de concertació de centres educatius i pren competències a la Generalitat sobre el currículum escolar

A aquesta proposta de llei hem d’afegir els efectes de les retallades que porta a terme la Generalitat i que comporten, entre d’altres conseqüències, l'augment de ratios a les aules, la no substitució immediata de mestres, la reducció de recursos per a l'atenció a la diversitat o la retallada en els pressupostos dels centres. 

Per evidenciar el nostre rebuig a tot això anteriorment esmentat, vam proposar una tarda d'activitats en comunitat. Vam deixar la nostra emprempta a l'escola, vam veure pel·lícules i vam sopar plegats. Pensem que la millor manera d'expressar un malestar és fent-nos costat tots aquells que creiem en una escola pública millor. Una escola que iguali les oportunitats dels ciutadans i que sigui motor del canvi de model social del demà. Un demà del que en seran protagonistes els nostres nens i nenes. 1 comentari:

  1. Enhorabona per la jornada i la notícia en el Blog. (Josean).

    ResponElimina