diumenge, 2 de juny de 2013

La Festa de la Primavera al Sant Jordi: entre bambolines

La Festa de la Primavera és un dels punts culminants al Sant Jordi, que marca l’inici del fi de curs. És una festa dels nens i nenes, dels pares i mares, d’altres familiars, dels mestres i dels monitors i monitores, és a dir, de tots i totes que al llarg de l’any convivim, participem i fem realitat el nostre estimat “Sant Jordi”. És una festa també molt especial per als nens i nenes de 6è que, entre un munt d’emocions, records, anècdotes, fotos, paraules i abraçades estan a punt a punt de deixar el Sant Jordi després de 9 anys per anar a l’institut. “Ai, renoi d’institut”, pensen també els pares i mares que intueixen que alguna cosa comença a canviar ja per sempre més... Però, sí, són canvis que s’han d’acceptar perquè no ens queda cap més alternativa que deixar-los créixer i que es facin homes i dones amb tot un futur per davant...
Equips de pares i alumnes de 6è després del partit de futbol a la
Festa de la Primavera.
Els inflables: una gran atracció per als nens
i nenes del Sant Jordi.

Però a l’entrada del blog d’avui no volia fer un resum qualsevol de la Festa de la Primavera, sinó que també es veiés el que passa entre bambolines... Així, si la Festa de la Primavera és una realitat cada any és perquè hi ha tot un equip de persones que treballen ja des del mateix instant que acaba una edició de la festa fins l'edició següent. Aquest equip el formen els membres de la Junta de l’Ampa que, juntament amb la direcció de l'escola, només acabar la festa ja valoren cada acte que s’ha realitzat, les atraccions, el sopar, l’orquestra, la logística (taules, cadires, escenari, etc.). Es revisa cada cosa en detall i es pren nota de totes les observacions per tenir-les en compte a la següent edició, l’organització de la qual es tornarà a reprendre al mes de gener o febrer i no es deixarà fins que s'obri el teló de la festa novament a finals de maig.

"Graduació" dels nens i nenes de 6è juntament amb l'equip de mestres.
Aquest any hi va haver llançament de birrets i tot.
Des d'aleshores, i fins a la realització de la festa l´últim cap de setmana de maig, es té en compte cada detall. Les monitores d’infantil preparen amb mim les representacions teatrals que tanta il·lusió fan als pares, mares, padrins i padrines. Els nens i nenes de 6è, i també els pares i mares per la seva banda, preparen el comiat. Tot es fica a punt per al gran dia "F" (de Festa)... Però, el dia “F”, abans que s’obri el teló de la festa un equip de voluntaris/es treballen durant tot el matí muntant l’escenari al gimnàs, portant i distribuint taules i cadires, també al menjador: taules cap aquí, cadires cap allà, estovalles, rètols... i, durant tot el matí, aquí i allà es sent el mateix nom: “Esther”!!! on és l’Esther?, d’on agafem les cadires? I les taules? Fiquem això així? Ho fiquem aixà? Què et sembla si fem això?, etc. Quasi tot, per no dir tot, passa per la batuta que porta l’Esther, que podríem dir que és la directora de l’orquestra entre bambolines. Després, a mig matí del dia “F”, l’equip de voluntaris/es fa un descans per esmorzar i continua la tasca del muntatge de la festa fins que està tot a punt.

L'equip de voluntaris/es treballa durant el matí per
deixar-ho tot a punt .
Comença la festa i tot va rodat: partit de futbol, representacions teatrals, diversió als inflables, passes dels vídeos de la Diada del Teatre i comiat de 6è.... i a sopar. Mentre, els nervis dels organitzadors per veure si tot està sortint tal com s’havia programat. Aquest any, per causes meteorològiques ens ha tocat fer la festa dintre i no fora. Tot canvis d’última hora que van fer canviar part de la logística... però es va tenint experiència acumulada per sortir endavant de qualsevol situació i de que tot quedi el millor possible.

Sopar de la Festa de la Primavera.
Des d'aquí, la meva particular enhorabona per l'organització de la festa tant a la Junta de l'Ampa, equip de mestres i grup de voluntaris/es que treballen per a que tots i totes passem un dia agradable gaudint de la festa a la nostra escola. 

I vosaltres, cóm heu viscut la Festa de la Primavera? (Podeu deixar els vostres comentaris en aquesta entrada del blog). Fins la propera Festa de la Primavera!!!!

(José A.)1 comentari:

  1. Com sempre JA una entrada magnifica al bloc i gràcies a tots els que heu col.laborat perquè la festa fos un èxit..
    Núria

    ResponElimina