dijous, 24 d’octubre de 2013

ACAMPADA ESCOLAR DONA VEU A FAMÍLIES SENSE BECA MENJADOR

Acampada escolar en Twitter


Al Segrià, 400 famílies catalanes que complien tots els requisits exigits per les bases de la convocatòria de beques de menjador s'han quedat sense aquest ajut, una xifra que a Catalunya ascendeix a 10.000 famílies.

Les dades canten: del 2009 ençà, la partida pressupostària destinada a beques ha anat minvant des dels 42,01 milions d’euros el curs 2009-10, patint una retallada de 8,77 milions el curs 2010-11, la qual paradoxalment va anar acompanyada d’un augment de 18.000 alumnes, fins arribar a l’actual xifra de 32,20 milions, amb un augment global d’alumnat des del 2009 de 44000 alumnes.

El Departament d’Ensenyament ha destinat una partida pressupostària “extraordinària” per pal·liar aquesta situació que només ha arribat a una vintena d’aquestes famílies de Lleida. A més, aquests diners s’han distribuït de manera irregular sense tenir en compte l’ordre preestablert a la llista d’afectats.  

Tothom ha de saber, a més, que aquesta partida de diners extraordinària, segons afirma la pròpia consellera Rigau en el marc d’una reunió del CEC (Consell Escolar de Catalunya), ha sortit dels diners que l’administració educativa va recaptar amb la vaga d’ensenyament del 9 de maig passat, és a dir ha sortit de la butxaca del professorat.

No podem girar l’esquena a una situació d’exclusió social tan greu com la que estem vivint a les escoles de casa nostra. 

Volem recordar, tal com afirma el Síndic de Greuges en el conegut Informe sobre la malnutrició infantil a Catalunya que “L’Administració ha de concedir aquest tipus d’ajut a les famílies que ho necessiten i aquesta necessitat NO ha d’estar condicionada al nombre de famílies que tenen una situació econòmica més precària, sinó a les condicions objectives de la vida de les famílies. Per tant, la partida pressupostària hauria d’anar en consonància amb l’evolució de la precarietat econòmica de les famílies”.

Per tant, hem de reclamar amb fermesa a les institucions que garanteixin de forma efectiva la cobertura d’aquestes necessitats bàsiques, prioritzant el dret a percebre l'ajut de menjador d'aquestes famílies de forma immediata per damunt d'altres despeses supèrflues.

Per tot això, des d'Acampada Escolar amb el suport d’Assemblea Groga, pretenem dur a terme una acció de denúncia d’aquesta situació el proper 28 d’octubre a les 12 del matí al Departament d’Ensenyament. 

Estaria bé que portéssiu alguns plats buits, preferentment de plàstic, per fer l'acció que hem preparat.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada