dijous, 10 d’abril de 2014

Estampació de samarretes – Sant Jordi 2014

l'Hugo, davant de la planxa d'estampació, explicant el procediment al grup
Dia 4 d’abril, 9 hores, el gimnàs del Sant Jordi convertit en un taller d’estampació de samarretes. Sí, com ho sentiu. Són les samarretes amb les que les famílies col·laboren el dia de la festa del Sant Jordi amb les colònies del curs de 6è. Allí estava l’Hugo (pare de la Nerea de 5è, l'Ian de 3r i l'Hugo de P4), "alma mater" del taller, acabant de preparar les planxes d’estampació, la pintura, les planxes per fixar la pintura, la pistola d’etiquetar... impressionant. Els nens i nenes de 6è anaven arribant i també alguns pares, mares i mestres, per donar suport en el taller. 

El grup es va dividir per realitzar les diferent tasques del procés. Dos grups d’estampació (talles grans i talles petites). Aquí s’havia d’aguantar ben fixament la planxa d’estampació i anant fregant la pintura per la planxa (que és com un colador) per a que traspassés a la samarreta. 

La primera part del procés és fixar la samarreta i colocar la plaxa a sobre
per estampar-la
Després un altre grup les penjava en la xarxa i les assecava. El següent pas, la planxa per a que la pintura quedés ben fixada. 

Samarretes estampades assecant-se
Finalment, altre grup a plegar i a etiquetar. Tot una cadena que va funcionar com un engranatge de rellotgeria i en que els nens i nenes s’ho van passar d’allò més bé. Un molt bon exemple també de treball en equip. Enhorabona.

Producte final. Enhorabona!!(Text i fotos: José A. Martínez)

1 comentari:

  1. Han quedat fantastiques!! I que interesant que hjo facin ells mateixos!

    ResponElimina